Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A titokzatos mumio

A titokzatos mumio

MUMIO krém

A bőr bakteriális és gombás fertőzéseire, bőrgyulladásokra, rovarcsípés okozta tünetek enyhítésére.

A Mumio krém alapját képező mumio egy természetes anyag, amely Közép-Ázsia nehezen megközelíthető hegyvidéki területein 2000–5000 m magasságban található meg.

Beszerzésének nehézségei ellenére az emberek figyelemre méltó egészséget megőrző tulajdonságai miatt használják ezt az anyagot. A mumio alkalmazását a hagyományos kínai és tibeti orvoslás is javasolja. Avicenna – híres középkori arab orvos - is használta. Arisztotelész neurológiai betegségek esetén, bénulás és epilepszia esetén ajánlotta. Közép-Ázsiában és a távol-keleti régiókban több ezer éve használják gyógyításra. Kenőcs formájában csonttörések, ízületi elmozdulások, neurolólgiai és reumatikus betegségek kezelésére alkalmazták. Segítette az allergiás és gennyes bőrbetegségek (beleértve a staphylococcus aureus fertőzéseket) kezelését.

A mumio archaikus növényi összetevőket, aminosavakat (glutamin, glicin, fenil alanin, lizin, szerin, tiramin, valin, tirozin, aszparaginsav, hisztidin, prolin, metionin), polifenolokat, alkaloidokat, bioelemeket (vas, réz, nikkel, kobalt, króm, kálium, magnézium, mangán, cink, stroncium, fluor, jód, alumínium, szelén, kén, titán, vanádium), vitaminokat (B, C, P, K), foszfolipideket, természetes szteroidokat, illóolajokat és terpéneket tartalmaz.

A mumio stimulálja az immunrendszert, felgyorsítja a szövetek gyógyulását és regenerálódását. Adaptogén hatást is mutat, azaz megkönnyíti a test alkalmazkodását a zord környezeti körülményekhez. A mumio gyulladáscsökkentő, antiszeptikus és antiallergiás tulajdonságokkal is rendelkezik.

Alkalmazására vonatkozó klinikai vizsgálatokat orosz tudósok végezték, a tisztított mumio kivonatot állatokon és embereken egyaránt tesztelve. Tanulmányok eredménye azt mutatja, hogy a mumio az ajánlottnál jóval magasabb dózisok mellett sem mutatott semmilyen mellékhatást vagy káros hatást.

Tartalomhoz tartozó címkék: Mumio krém