Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gergely Atya

Bonimed
2019. 11. 11. 10:58:17
Gergely Atya

Sroka Gergely Ferenc Atya (1930. Gorliczyn - 2006. Żywiec)

Lengyelország legismertebb fitoterapeutája, ferences rendi szerzetes.

A Bonimed 1991. óta foglalkozik gyógynövény alapú termékek gyártásával. Kizárólag saját fejlesztésű készítményeket  - étrend-kiegészítőket és kozmetikumokat – gyárt és forgalmaz.  

A cég a megalapításától kezdve szoros együttműködésben dolgozott Gergely Atyával (Grzegorz Sroka  1930-2006., ferences rendi szerzetes), aki mintegy ötven éven át foglakozott gyógynövények hatásainak vizsgálatával és gyógyításra történő alkalmazásával. A gyógynövények terápiás hatásaival kapcsolatos megfigyeléseit a legtöbb esetben tudományos kutatások is visszaigazolták. A Bonimed által kidolgozott gyógynövénykeverékek ma is nagyrészt Gergely atya a hosszú évek alatt szerzett  farmakognosztikai ismeretein, és  herbalista tapasztalatain alapulnak.

Rendkívül nagy tudású szakemberként - ötvenéves tapasztalatára alapozva - több mint 20 gyógynövényes terméket dolgozott ki különböző megbetegedésekre. Azt vallotta, hogy a gyógynövényekkel való gyógyítás kiváló kiegészítője lehet a konvencionális gyógyászatnak. Emberek ezrei zarándokoltak hozzá Rychwaldba, hogy tanácsot kérjenek tőle. Élete során megközelítőleg félmillió embernek nyújtott segítséget. 

Az általa kikísérletezett legnépszerűbb termék "Gergely atya gyógynövényes gerincbalzsama", amelyet Lengyelországban több mint 20 éve változatlan formában gyártanak. Éterikus olajok és gyógynövénykivonatok optimális kombinációja, masszázsolajként használható. Alkalmazása gerincsérv és gerincproblémák esetén, valamint ízületi- és izomfájdalmakra, idegfájásokra és zúzódások kezelésére javasolt. Használata elsősorban szakképzett masszőröknek, gyógytornászoknak, manuális terapeutáknak a kezelés hatékonyságának fokozására ajánlott . Ugyanakkor a betegek maguk is alkalmazhatják masszázsolajként, vagy pakolásként a fájdalmas területre.

Összetétel:

  • szőlőmagolaj,
  • E vitamin,
  • orbáncfűolaj (idegnyugtató hatás),
  • árnika (zúzódások kezelésére, idegbecsípődésekre, lumbágóra),
  • levendulaolaj (fájdalom csillapítására),
  • eukaliptuszolaj (artrózis, reumás fájdalmak enyhítésére),
  • szegfűszegolaj (fájdalom csillapítására),
  • rozmaringolaj (izomfájdalmakra, fáradt izomzatra),
  • mentaolaj (fájdalom csillapítására),
  • kámfor (melegítő és fájdalomcsillapító hatás).